zondag, februari 17, 2008

Kerrville en de muziek


We zijn vanmiddag naar een mooi huisconcert geweest in Vlierden (dat is in brabant) bij Hans en Loes.

Het concert was van Slaid Cleaves. Zijn sidekick en degene die het voorprogramma verzorgde was Michael O’Conner. Dit was hun twaalfde en laatste optreden in Nederland. Michael (een klein dikkertje) was snipverkouden maar had wel de hele week de koffers van Slaid moeten dragen. Slaid moest met krukken lopen vanwege een ontsteking aan zijn achillespees. Het leven van muziekanten gaat meestal niet over rozen. Gelukkig leidt dat wel vaak tot heel mooie liedjes.

Slaid zal waarschijnlijk ook optreden op het Kerrville Folk Festival waar wij heen gaan op onze reis eind mei. Kerrville ligt in Texas. Het festival duurt maar liefst drie weken. Een weekje zullen we daarvan wel meemaken. Wie er verder op het festival optreed is nog niet bekend. We zien in ieder geval Eric Taylor optreden. Eric woont in Weimar in Texas. Door hem en zijn vriendin Suzan zijn we ook thuis uitgenodigd. Hij schijnt heel goed te kunnen koken.

Eric heeft o.a. een nummer geschreven dat tot mijn top 10 favourite nummers behoort: Dean Moriarty. Een nummer dat een soort vervolg is op On the road van Jack Kerouac.

In Texas gaan we natuurlijk ook naar de muziekstad Austin. Van Texas rijden we als het goed is met de auto naar het noorden, via Nashville naar Chicago. Daar nemen we het vliegtuig naar huis, en zullen we eindigen met de Blues.