donderdag, juni 22, 2017

Warmte

Leonie heeft radio 1 aan en we horen dat er een hittegolf is in Nederland. Dik 30 graden! Nou liepen we hier gisteren zo uit het treinstation ook een hittegolf in. Na 55 uur treinen hadden we wel zeebenen en een wat zwabberige loop de eerste 10 minuten.
40 graden is het hier vanmiddag. Morgen wordt 43 graden voorspeld. Krankzinnig heet. Het is net of je een straalkachel tegemoet loopt. Je brandt je handen  als je in de zon een metalen leuning beet pakt. Het zwembad biedt verkoeling, maar je moet niet wat ik deed na het zwemmen een kwartiertje  gaan zitten onder een parasol. Zweten voel je niet.
Na wat opgezoek hebben we besloten om de reis verder om te gooien. Niet naar Death Valley (51 graden vandaag) en Phoenix (48 graden). In Phoenix konden de vliegtuigen door de hitte niet opstijgen. Door te dunne lucht is de plakkerige landingsbaan  te kort. Een bezoek aan deze streek lijkt een soort ramptoerisme. Je maakt mee hoe de natuur uit de bocht kan vliegen door klimaatverandering.
Je ziet in de middag weinig mensen lopen op straat. Mensen zitten thuis binnen of in hun auto.
Andere plekken, bij meren en aan de kust zijn een stuk aangenamer.
We zijn van plan om naar het Kate Wolf Festival vooral de avonden te gaan. Daar dreigt het ook een graad of 38 te worden overdag. In de zon op een weitje zitten is nog veel warmer dan 38 graden. Daarna kijken we wel verder.
Vanmiddag de auto opgehaald en boodschappen gedaan bij de Walmart. 4 uur heetst van de dag konden we de auto niet terug vinden. Na wat nadenken wisten we weer dat het een nissan was, geen idee welke kleur. Na 10 minuten gevonden! Als we zoiets al als een te warm avontuur beschouwen, hoe is het dan met die plukkers op de aardbeienvelden en die bouwvakkers die we boven op metalen balken zien lassen?
(110 fahrenheit is 43 celcius)