zaterdag, maart 01, 2008

Bangkok


We zijn gearriveerd in Bangkok. Naar Schiphol gebracht door Beyke en in Bangkok afgehaald door Jago. Rustige vlucht via Kopenhagen met allemaal heel rustige Denen in het vliegtuig. We vlogen met SAS, luxe plekken bij de nooduitgang. We konden heerlijk de benen strekken. Over de breedte van de stoelen hebben we sinds een jaar wel wat klachten. Omdat de stoelen niet smaller zijn geworden, moet het ergens anders aan liggen.

Lekker vertrouwd met Jago. Gisteren heerlijk Thais gegeten in de open lucht. Zeer luxe hotel. Met een gratis upgrade zitten we nu in een kamer op de vijftiende verdieping. Een kamer met kunstige schuifwanden tussen de badkamer en de kamer die van alle gemakken (nuttige en heel onnuttige) voorzien is: een schoenborstel, badolie in een stenen potje, een visje voor in bad dat piept als je erin knijpt, condooms, een laarzenlepel, tijgerbalsem, 2 handdouches en een regendouche enz.

Jago en Leonie sporten in de uitgebreide sportschool van het hotel. Morgen zal ik er ook aan moeten geloven.

Prima begin van de reis. Net wezen ontbijten in een van die idioot grote winkelcentra waar je dwaalt langs talloze nagenoeg lege winkels waar je alle dure merken kan kopen. Op de vijfde verdieping zijn Ferraris, Lamborginis en Spykers te koop. Het is kennelijk niet de bedoeling om zo maar een proefritje te maken. Het is er wel heerlijk koel binnen.

Het is weer een beetje thuiskomen hier in Bangkok, het voelt heel vertrouwd om weer met Jago lekker bij het zwembad te liggen.