vrijdag, januari 03, 2014

The Wild Lodge


We zijn een paar dagen met Jago op pad. De stad uit. Het is een paar uur rijden naar de Wild Lodge. Een terrein waar kampen worden georganiseerd. We wonen in de Lodge, twee grote houten huizen van twee verdiepingen. De hele indeling is bewust simpel gehouden. Geen airco, een buitendouche, geheel geen luxe. Maar de ruimtes zijn prachtig. Ik zit dit te tikken in geheel houten kamer van 6 bij 15 meter. Verderop zit Leonie in een opastoel en ligt Jago op de bank. Op het balkon hebben genoten van de zonsondergang achter de bergen. Op de rest van het terrein staan huisjes waar kinderen of anderen die een kamp volgen kunnen wonen. Er is een kabelbaan, klimtoren, kampeerveld. In totaal kunnen hier een honderd kinderen verblijven. Er is allerlei Thais personeel aanwezig, 24 uur bewaking, tuinman, schoonmaak. We zijn de enige gasten. Nu worden er nog geen kampen georganiseerd. Het terrein ligt naast het natuurpark Khao Yai National Park. In dit park leven nog olifanten in het wild.

Jago kan hier voor niets naar toe. Hij is hier vaker geweest met de school waarop hij werkte. Kent de eigenaar inmiddels goed en maakt ook de websites voor hem. Het is voor ons even wennen na het 5 sterren gepamper van de laatste weken, maar het bevalt enorm goed. Lekker zwembad is erbij, met een betere temperatuur dan het water in Bangkok.
Vanochtend een mountainbiketocht gemaakt. Op fietsen van de Lodge. Jago is in zijn element. Is wel wat bezorgd voor zijn oude ouders. "stap maar even af, dit is een nogal technische passage".
We moeten nog wel een extra deken regelen want de nachten zijn hier behoorlijk fris. Lekker eigenlijk wel, als je genoeg dekens hebt. We zouden niet durven te klagen dat we het koud hebben.

Old Year in Bangkok


Dit jaar vieren we oudjaar in Bangkok. Jago en Merritt hebben iets speciaals geregeld voor deze avond. We dineren in het Grand Hyatt. Vrienden werken voor het Hyatt, dus we zitten daar tussen personeelsleden aan een ronde tafel buiten bij het zwembad. Een absurd uitgebreid buffet wordt geserveerd. Alle drank inbegrepen, dus de wijn wordt de hele avond bijgeschonken. In het begin is alles nogal stijfjes, maar de stemming wordt steeds wat joliger. Alleen hoe zorg je ervoor niet teveel te eten als je 4 uur aan tafel zit tussen zoveel lekkers. Naast ons staat een ijsbar. Dat is een bar van een meter of vijf die helemaal van ijs is gemaakt, inclusief ijsemmers.
Als we om half twaalf even naar buiten gaan blijkt voor de deur, het kruispunt met Sukhumvit vol te staan met tienduizenden mensen. Heel vriendelijk en heel gezellig. Als ze nou zo demonstreren dan kan het helemaal geen kwaad, denk ik nogal naif.
Tegen twaalven mogen we mee naar boven. Een bijzonder privilege. Er wordt voor het management en een paar speciale gasten champagne geschonken op het helicopterdeck. Dat is 20 hoog en dan nog een trap of vijf omhoog. Bovenop hebben we uitzicht rondom. Beneden ons zien we de tienduizenden mensen staan. Het georganiseerde vuurwerk is grandioos en wordt van een terrein vlak naast ons afgestoken. Duizelig worden we van het rondjes draaien om naar alle kanten te kijken.
Na afloop van de festiviteiten worden we door een limousine van het Hyatt naar ons hotel gebracht. De rechtstreekse weg is afgesloten, maar de chauffeur racete ons via een omweg in de Mercedes naar huis.

PS: Elk gerenommeerd hotel in Bangkok heeft een helicopterdeck. Tientallen zijn er in de stad. Ze worden echter helemaal niet gebruikt. Vliegen in de stad is nu verboden

Net Singapore


Heerlijk zo'n nette stad! Stoepen, wegen, bewegwijzering. Alles is hier geregeld. Geen gaten in de weg, geen vuilnis op straat, geen graffiti, geen bedelaars.  En dat vliegveld! Een plezier om daar te vertrekken. Net Schiphol, maar dan beter. Groot is de stad wel.
Dat het goed gaat met de stad dat willen ze graag tonen. Helaas was een verblijf in Marina Bay ver boven onze begroting. Dit nieuwe complex met drie enorme torens heeft een krankzinnig groot zwembad op het dak. Een soort neergedaalde boot. Bij  het complex is een shopping mall, voor het grootste deel onder de grond. Daarin kan je je (op -2) in een gondel laten vervoeren. Achter Marina Bay is een prachtige botanische tuin, voor de helft uitgestorven, voor de ander helft stampvol met bustoeristen.

Het verblijf in Singapore beviel ons dus wel. Lekker zwembad bij het hotel aan de Clark Quay. Met heel veel eethuizen in de buurt. Elke dag weer een feest om je restaurant voor die dag uit te zoeken. Favoriet was toch wel Brussels Sprouts met 100 Belgische bieren, kaaskroketten en stoofvlees. We bedachten dat we hier wel eens terug komen. Toch hebben we na een paar dagen in zo'n nette stad weer zin in het rommelige luidruchtige Bangkok.