vrijdag, januari 03, 2014

Net Singapore


Heerlijk zo'n nette stad! Stoepen, wegen, bewegwijzering. Alles is hier geregeld. Geen gaten in de weg, geen vuilnis op straat, geen graffiti, geen bedelaars.  En dat vliegveld! Een plezier om daar te vertrekken. Net Schiphol, maar dan beter. Groot is de stad wel.
Dat het goed gaat met de stad dat willen ze graag tonen. Helaas was een verblijf in Marina Bay ver boven onze begroting. Dit nieuwe complex met drie enorme torens heeft een krankzinnig groot zwembad op het dak. Een soort neergedaalde boot. Bij  het complex is een shopping mall, voor het grootste deel onder de grond. Daarin kan je je (op -2) in een gondel laten vervoeren. Achter Marina Bay is een prachtige botanische tuin, voor de helft uitgestorven, voor de ander helft stampvol met bustoeristen.

Het verblijf in Singapore beviel ons dus wel. Lekker zwembad bij het hotel aan de Clark Quay. Met heel veel eethuizen in de buurt. Elke dag weer een feest om je restaurant voor die dag uit te zoeken. Favoriet was toch wel Brussels Sprouts met 100 Belgische bieren, kaaskroketten en stoofvlees. We bedachten dat we hier wel eens terug komen. Toch hebben we na een paar dagen in zo'n nette stad weer zin in het rommelige luidruchtige Bangkok.

Geen opmerkingen: