vrijdag, januari 03, 2014

Old Year in Bangkok


Dit jaar vieren we oudjaar in Bangkok. Jago en Merritt hebben iets speciaals geregeld voor deze avond. We dineren in het Grand Hyatt. Vrienden werken voor het Hyatt, dus we zitten daar tussen personeelsleden aan een ronde tafel buiten bij het zwembad. Een absurd uitgebreid buffet wordt geserveerd. Alle drank inbegrepen, dus de wijn wordt de hele avond bijgeschonken. In het begin is alles nogal stijfjes, maar de stemming wordt steeds wat joliger. Alleen hoe zorg je ervoor niet teveel te eten als je 4 uur aan tafel zit tussen zoveel lekkers. Naast ons staat een ijsbar. Dat is een bar van een meter of vijf die helemaal van ijs is gemaakt, inclusief ijsemmers.
Als we om half twaalf even naar buiten gaan blijkt voor de deur, het kruispunt met Sukhumvit vol te staan met tienduizenden mensen. Heel vriendelijk en heel gezellig. Als ze nou zo demonstreren dan kan het helemaal geen kwaad, denk ik nogal naif.
Tegen twaalven mogen we mee naar boven. Een bijzonder privilege. Er wordt voor het management en een paar speciale gasten champagne geschonken op het helicopterdeck. Dat is 20 hoog en dan nog een trap of vijf omhoog. Bovenop hebben we uitzicht rondom. Beneden ons zien we de tienduizenden mensen staan. Het georganiseerde vuurwerk is grandioos en wordt van een terrein vlak naast ons afgestoken. Duizelig worden we van het rondjes draaien om naar alle kanten te kijken.
Na afloop van de festiviteiten worden we door een limousine van het Hyatt naar ons hotel gebracht. De rechtstreekse weg is afgesloten, maar de chauffeur racete ons via een omweg in de Mercedes naar huis.

PS: Elk gerenommeerd hotel in Bangkok heeft een helicopterdeck. Tientallen zijn er in de stad. Ze worden echter helemaal niet gebruikt. Vliegen in de stad is nu verboden

Geen opmerkingen: