dinsdag, januari 12, 2016

Een fietstochtje in Vung Tau We verblijven in een hotel in Vung Tau. Een plaatsje aan de kust 100 km van Ho Chi Minh City. Het hotel probeert in alles een poepdure indruk te maken. Buiten staan mannetjes in een rood jasje met een tropenhelm op. Zij doen de deur voor je open. Binnenin een fontein, beelden, een monumentale trap, heel veel marmer, dikke tapijten, liften met koperen deuren. Namaak schilderijen van koninklijke taferelen.De kamers zijn groot ingericht met nagemaakt Engels 19 eeuws meubilair. Een inloopkast, koperen kranen, een houten bed voor 4 personen.
In het weekend is het hotel vol met Vietnamese werknemers van een of ander bedrijf. Daarna zijn er ook nog redelijk wat gasten. Zeker als je het vergelijkt met de andere hotels in de buurt. Veel Vietnamezen. Die vinden het heerlijk om het personeel te laten werken. West Europeanen brengen hun handdoek netjes terug. Oost Europeanen en Vietnamezen laten hun spullen liggen. Daar heb je personeel voor.


Als we een fietstochtje willen maken blijkt dat het hotel alleen brommers verhuurd. Het hoteil naast ons, heeft een paar tandems met een gebroken ketting. Verderop zien we ook tandems te huur maar de remmen werken niet en de zadels staan op kleuter hoogte.
Een paar mannen met brommers weten wel waar we goede fietsen kunnen huren. Binnen 5 minuten zijn we er. Jesus wat gaat zo' n brommer hard. Inderdaad een paar best aardige fietsen. 1 euro per uur, inclusief fooi aan de brommer annen. Het is heerlijk fietsen langs de kust. Een brede weg met nauwelijks verkeer, dat ook nog eens heel langzaam rijdt. Wel toetert iedereen. Zo wil ik wel een paar weken doorfietsen. Leonie niet. Ze heeft wat moeite met een helling van 6%. Het is dan ook heel warm.
Vietnam het 37 ste land waar ik fiets.

P