maandag, oktober 28, 2013

YAM HUA PLEE KAB YOD MAPHEAO


Bangkok is het begin van onze reis. Bangkok stad van Jago, die er helemaal thuis hoort. Heerlijk om te zien hoe hij hier zijn plek heeft gevonden. Ze groeien wel hun huis uit nu Jago weer nieuw personeel heeft aangenomen voor zijn bedrijf.
Bangkok, wat is die stad toch onpeilbaar groot. Elke keer maak je weer iets nieuws mee. Elk deel heeft zo haar eigen sfeer. We hebben dit keer een hotel in een buurt die we helemaal niet kennen. Weer heel mooi uitzicht 21 hoog. We zien het verkeer 10 uur per dag 5 baans breed volkomen stil staan. Op 15 hoog is een zwembad met infinitypool. De gebouwen verderop zijn meer dan 40 hoog.

Twee dagen geleden gegeten in de Issaya Siamese Club. Een zeven gangendiner in een oude villa ergens in een zijstraat van een zijstraat. Traditioneel Thais eten maar dan heel goed klaargemaakt. De ingredienten maakten het wel heel excotisch. De titel van dit stukje is een van de voorgerechten. Een salade van bananen bloesem en palm harten. In de sla ook nog "kaffir leaves", "toasted coconut, thinly shredded", "butterfly pea flower, torn" en "Chinese broccoli flowers". Etenswaren die je niet zo gauw bij AH of Sligro zal aantreffen. De andere gerechten bevatten ook allerlei zaken waar we nog nooit van gehoord hebben. En wat te denken van aan tafel geflambeerde kip of in thee gerookte macerons?

Over een paar dagen vliegen we door naar Bali. Helaas vertrekt het enige vliegtuig van Air Asia om 6 uur in de morgen. Een kort nachtje slapen. Maar geen file om 4 uur in de ochtend. In Bangkok komen we over een paar maanden terug.