vrijdag, november 25, 2011

Een huis met een tuintje


We logeren hier in Bangkok bij Jago en zijn vriendin Merritt. Ze wonen net een paar dagen in een huis op de begane grond in een zijstraatje van soi 16 dat weer een zijstraat van Sukhumvit Road is.
Een huis zo beneden zo midden in de stad is toch wel bijzonder. Achter hun huis staat een wolkenkrabber van meer dan 20 verdiepingen hoog. Heel rustig wonen, maar toch sta je binnen 10 minuten op het drukste kruispunt van Bangkok.  
We slapen op een echt Ikea bed. De Ikea is net geopend in Bangkok. Heel druk met vooral Thaise bezoekers. Het zelfde meubilair als in Europa. Met een verschil. Ze brengen de spullen bij je thuis en zetten ook alles voor je in elkaar. Dat is nog een de ideale mix van west en oost.
Om de hoek is een prachtig park, waar vooral de Thai ’s avonds rond wandelen rond de enorme vijver. Als de zon aan het ondergaan is, wandelen we een rondje. Merritt rent er in de zelfde tijd twee.  Jago die in training is voor de Triathlon drie. Zo worden de verhoudingen in conditie en sportiviteit even in duidelijke cijfers uitgedrukt.

Niet alleen naar Thailand


Zo een onverwachte start van de vakantie! We gaan 38 dagen naar Thailand. Bij het inchecken blijkt dat als je langer dan een maand gaat dat je dan een visum moet hebben. Beetje dom dat we daar niet aan gedacht hebben. Er is een eenvoudige oplossing. Even naar het buitenland voordat de maand verstreken is. Zullen we ons vakantieplan toch wel wat moeten aanpassen. Gelukkig hebben we heel weinig geregeld vooraf. We gaan daarom maar wat korter fietsen. En daarna een weekje naar Vietnam, Laos of zo. Leuk is wel dat Jago die week ook meekan. 
Prettig is dat hij zijn leven gebeterd schijnt te hebben en neemt hij tegenwoordig ruim de tijd om ergens te komen. Reizen met Jago wilde nog wel eens spannend zijn en spanning opleveren voor zijn reisgenoten. Bijvoorbeeld met Wouter op de brommer achter de trein aan, die ze net gemist hebben. Of de prachtige opmerking: “gelukkig had het vliegtuig vertraging, anders had ik hem niet gehaald”.
Eerst maar eens met Jago en Merritt naar Phuket om Jago aan te moedigen bij de triathlon!