vrijdag, november 25, 2011

Een huis met een tuintje


We logeren hier in Bangkok bij Jago en zijn vriendin Merritt. Ze wonen net een paar dagen in een huis op de begane grond in een zijstraatje van soi 16 dat weer een zijstraat van Sukhumvit Road is.
Een huis zo beneden zo midden in de stad is toch wel bijzonder. Achter hun huis staat een wolkenkrabber van meer dan 20 verdiepingen hoog. Heel rustig wonen, maar toch sta je binnen 10 minuten op het drukste kruispunt van Bangkok.  
We slapen op een echt Ikea bed. De Ikea is net geopend in Bangkok. Heel druk met vooral Thaise bezoekers. Het zelfde meubilair als in Europa. Met een verschil. Ze brengen de spullen bij je thuis en zetten ook alles voor je in elkaar. Dat is nog een de ideale mix van west en oost.
Om de hoek is een prachtig park, waar vooral de Thai ’s avonds rond wandelen rond de enorme vijver. Als de zon aan het ondergaan is, wandelen we een rondje. Merritt rent er in de zelfde tijd twee.  Jago die in training is voor de Triathlon drie. Zo worden de verhoudingen in conditie en sportiviteit even in duidelijke cijfers uitgedrukt.

Geen opmerkingen: