zaterdag, april 16, 2011

Gregory Alan Isakov in the Tractor Tavern


Leonie had uitgevonden dat Gregory Alan Isakov optrad op vrijdag in Seattle. In het Noorden van Seattle op Ballard Avenue in de Tractor Tavern, een zaaltje waar veel alt-country te horen is. Isakov hebben we een keertje eerder in Nederland gezien en dat beviel toen heel goed.  Heel melodieus en stijlvol.  We draaien zijn muziek ook thuis geregeld.
Dit keer trad hij op met een volledige band, inclusief violist en cellist. Wij waren veruit de oudsten onder het publiek. Een paar waren mogelijk net over de 40. Hip publiek: zwarte grote brillen; mutsjes en petjes die werden opgehouden;  blote voeten in teenslippers, vrouwen met heel grote schoudertassen. Wel waren veel van de dames aan de mollige kant.
Het voorprogramma werd verzorgd door de groep Soundgarden. Dat beviel ons weinig. Opmerkelijk was de reactie van het publiek: dat negerde het optreden voor het grootste deel volledig. Iemand stond nog geen 2 meter voor de zangeres, met zijn rug naar haar gekeerd, heel gezellig met zijn vriendin te praten. Nou en dan ergeren we ons aan het geklets in Paradiso.
De 200 plus publiek kwam duidelijk voor Isakov. Ze kenden de nummers en juigden bij nieuwe nummers. Grappig om te merken dat context je beleving van de muziek beinvloed. In Nederland is Isakov iemand die alleen in Americana hoek bekend is en een stil 40+ publiek trekt. Hier is ie een popartiest die voor jongeren optreedt. De muziek was weer mooi. Leonie knapte helaas een beetje af, we waren nog maar 1 dag in Seattle en negen uur tijdsverschil overbrug je niet zomaar. Een veel te zwaar chocomoestoetje in de wijnbar een paar huizen verderop viel haar ook zwaar.
Isakov gaat steeds meer op Demien Rice lijken. Dezelfde bezetting met viool en cello, dezelfde vervormende microfoon, hetzelfde zacht en hard spelen. Alleen de operazangeres ontbrak nog.
Na afloop waren we heel snel weer terug met de nachtbus op een Senior Citizen kaartje (65+).

De dozen

We hebben onze fietsen in 2 dozen met het opschrift "Koga handmade bicycles" gestopt. Heel chique, maar zo duur zijn onze fietsen nou ook weer niet.
Enorme dozen. We kregen ze net in onze auto. De bagage moest ik voor een deel uitpakken om die er nog bij te krijgen. Wij zouden de auto ergens op Schiphol parkeren en ’s avonds zou Beyke haar ophalen. Ook een vorm van wegbrengen. 
Op Schiphol aangekomen was de eerste parkeergarage vol. Nog maar een keertje rond gereden en naar de tweede parkeergarage. Die was ook vol. Toch maar naar binnen. Inderdaad vol concludeerden we na 10 minuten rondrijden. Dan maar de auto op een illegale plek geparkeerd. Bagage uit de auto. 
De steeds groter wordende dozen op een karretje gezet. Je kan er nauwelijks overheen kijken.
Inmiddels had Leonie wat mensen aangesproken en zo toch een plekje veroverd.  Als je je laat afzetten bij Schiphol loop je zo de vertrekhal in. Kom je uit de parkeergarage dan moeten je met de lift omhoog, verderop omlaag en weer verderop omhoog. Met enige moeite passen de dozen net met één persoon in de lift. De karretjes moet je later ophalen. Manoeuvreren door de stationshal zonder iemand of een koffer te ramen is lastig. Zeker als je langzamerhand wat haast begint te krijgen.
Aangekomen in Seattle werden de dozen ondersteboven afgeleverd. Ze waren opengemaakt door de douane. Lang blij dat we de fietsen redelijk heel over hadden mochten we niet zijn. Want we moesten de dozen meteen weer afstaan. Ze mochten niet in de internationale hal worden uitgepakt. Een aardige jongen verdween ermee en riep “just go to terminal one” . Hij bleek afhaalband 1 van het binnenlandse deel van het vliegveld te bedoelen. Daar heen met het treintje.Onze dozen arriveerden na een halfuurtje.
En toen bleek het voordeel van enorme dozen. Je maakt de doos aan een kant open, rijdt de fiets eruit, zet het stuur recht en de trappers erop en je kan er zo mee wegfietsen. Heerlijk!