zondag, november 27, 2011

De triathlon van Phuket


Jago doet vandaag de triathlon van Pukhet. 1.8 km zwemmen, 55 kilometer fietsen en 12 kilometer hardlopen. Er zijn 1000 deelnemers uit 30 landen. De start is op het strand. Na een 1km zwemmen in zee lopen de deelnemers een duintje over en dan zwemmen ze nog een stuk in de (zoete) lagoon. Fietsen is vrij heuvelig. Lopen is op en neer over gras en bospaden. Vanwege de mogelijke hitte is de start om half zeven in de ochtend, net als het licht geworden is.
Pinguins kunnen feilloos hun kind herkennen tussen 30.000 soortgenoten. Die gave heb ik niet. Probeer je kind maar eens te herkennen tussen duizend met badmutsen en brilletjes getooide zwemmers.
Raar is dat wij de rol van overbezorgde vader en moeder die langs de wielerbaan staan, meteen weer op ons nemen op zo’n ochtend.
Jago had van te voren aangegeven dat zijn conditie wat minder is dan vorige jaar. Een verhuizing en een min of meer gedwongen verblijf in Sri Lanka hebben de training flink beinvloed. Zijn zwemmen en fietsen gaan goed, maar als hij bij het lopen merkt dat hij zijn record van vorige jaar niet zal halen, doet hij het verder wat rustiger aan. Hij wordt nummer 105.
Lekker om te zien hoe gezond hij is. Dezelfde middag is hij weer geheel hersteld en gaat hij met Merritt en Leonie voortdurend van de glijbaan af het zwembad in. Hij beweert dat hij hier op Phuket eindelijk goed uitgerust is en zijn slaapachterstand heeft ingehaald.