vrijdag, januari 03, 2014

The Wild Lodge


We zijn een paar dagen met Jago op pad. De stad uit. Het is een paar uur rijden naar de Wild Lodge. Een terrein waar kampen worden georganiseerd. We wonen in de Lodge, twee grote houten huizen van twee verdiepingen. De hele indeling is bewust simpel gehouden. Geen airco, een buitendouche, geheel geen luxe. Maar de ruimtes zijn prachtig. Ik zit dit te tikken in geheel houten kamer van 6 bij 15 meter. Verderop zit Leonie in een opastoel en ligt Jago op de bank. Op het balkon hebben genoten van de zonsondergang achter de bergen. Op de rest van het terrein staan huisjes waar kinderen of anderen die een kamp volgen kunnen wonen. Er is een kabelbaan, klimtoren, kampeerveld. In totaal kunnen hier een honderd kinderen verblijven. Er is allerlei Thais personeel aanwezig, 24 uur bewaking, tuinman, schoonmaak. We zijn de enige gasten. Nu worden er nog geen kampen georganiseerd. Het terrein ligt naast het natuurpark Khao Yai National Park. In dit park leven nog olifanten in het wild.

Jago kan hier voor niets naar toe. Hij is hier vaker geweest met de school waarop hij werkte. Kent de eigenaar inmiddels goed en maakt ook de websites voor hem. Het is voor ons even wennen na het 5 sterren gepamper van de laatste weken, maar het bevalt enorm goed. Lekker zwembad is erbij, met een betere temperatuur dan het water in Bangkok.
Vanochtend een mountainbiketocht gemaakt. Op fietsen van de Lodge. Jago is in zijn element. Is wel wat bezorgd voor zijn oude ouders. "stap maar even af, dit is een nogal technische passage".
We moeten nog wel een extra deken regelen want de nachten zijn hier behoorlijk fris. Lekker eigenlijk wel, als je genoeg dekens hebt. We zouden niet durven te klagen dat we het koud hebben.

Geen opmerkingen: