maandag, februari 11, 2008

Hondenafweerapparaat (Dogchaser)


Zaterdag hebben we bij de Vakantiefietser ons een Dogchaser aangeschaft. Het is een grijs apparaat met een batterij erin. Druk je op een knopje dan komt er een hoog frequent geluid uit. Dit is door mensen niet te horen, maar door honden (en katten) wel. Het geluid is zo hard (135 dB) dat honden er door afgeschrikt worden. In de handleiding wordt er wel voor gewaarschuwd dat “bij dove honden blijft uiteraard effect afwezig”.

Ook is leuk: "dat de hond blaffend of grommend op u afkomt betekent niet altijd dat hij u wil aanvallen. Hij kan u willen verjagen of zijn baas waarschuwen. Kwispelt de hond, dan wil hij waarschijnlijk alleen maar spelen."

We hopen dat we met zo'n apparaat ons wat gemakkelijker voelen als we in Samoa en Tonga fietsen.

Morgen gaat Leonie de dogchaser uitproberen. Zij fietst elke dag naar haar werk in het AMC. We zijn benieuwd.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Hoi Bert,
Die chaser heb ik ooit in Griekenland gebruikt. Werkte!

Unknown zei

Hoi Bert,
Leuke website die ik zeker zal blijven volgen. Je kunt erachter komen of een hond wil spelen of dat hij agressief is door hem aan de bovenkant van je hand te laten ruiken. Als hij gaat kwispelen wil hij meestal alleen maar spelen. In het andere geval ben je misschien je hand kwijt...

tinnituskatteverjager zei

Dit apparaat werkt niet met hoogfrequent geluid maar met ultrasoon geluid. Hoogfrequent geluid kunnen mensen juist wel horen. Dit toestel werkt op 25KHz en verjaagt ook katten. Meer informatie kunt u vinden op www.pieptonen.nl Het geluid wat de Dazer afgeeft door sommige mensen wel degelijk te horen. Een scherpe fluittoon. Hoogfrequent geluid geeft klachten als oorsuizingen (tinnitus), hoofdpijn en oorpijn.