donderdag, mei 22, 2008

Deep in the South of Texas


Cowboy land hier in het zuiden van Texas. We zitten vlak bij het Big Bend park aan de grens met Mexico. Kalm en rustig zijn de mensen. En leeg is het land. Allemaal heel ontspannen en gemakkelijk. Vandaag een tochtje gemaakt hierin de buurt en 60 km niemand tegengekomen. Wel heel erg blank. Weinig donkere tinten. We hebben een paar dagen een loft, een kamer met een tuintje achter een hotel in Alpine.
Vanavond gegeten in het restaurant van het hotel. Het is hier heel gewoon om je hoed op te houden onder het eten. Het is een Duits restaurant (!) met een eigen brouwerij. Vanavond een steak gegeten met Duitse zuurkool en gebakken aardappels. De muziek werd verzorgd door een ouder echtpaar en een nog oudere supporter. Ze speelden de echte ouderwetse country muziek. Heel aandoenlijk.
Zo’n stadje bestaat uit een paar bijna lege straten, een oude bioscoop en een paar winkels. Raar genoeg zijn er 2 hele goeie boekhandels naast elkaar. Nog even een eerste druk van John le CarrĂ© op de kop getikt voor 6 dollar. Wat zullen die koffers zwaar worden als we naar huis gaan!
Er zijn prachtige muurschilderingen te zien, zowel in het hotel als buiten op straat. Ze eren ook hun helden die hier in de streek geboren zijn. De foto is een detail van een muurschildering om de hoek. Met daarop Dan Blocker, beter bekend als Hoss (de dikke) uit Bonanza.

2 opmerkingen:

jelle zei

Hier mijn eerste reactie eindelijk Bert & Leonie. Wat een geweldige reis. Het zou mij een beetje te lang zijn, maar zo maak je wel wat mee. Prachtige dingen en een prachtig verslag. Mijn complimenten Bert.
In texas aangekomen, in de Duitse dorpjes van bratwurst mit sauerkraut. Ja gek he midden in Texas een Duitse mentaliteit.
Volgende week Kerrville. Ben jaloers. Naast het moiie programma op het festivalterrein, ga naar de diverse camps op de camping. Overdag en na de shows. Ook de artiesten komen na de show nog vaak in de camps om samen te musiceren. Geweldig.
Toch hebben jullie iets gemist. Van de week met Jan en Lizbet naar de wailin jennys geweest in Paradiso. In een woord grandioos. en dat dank zij jou Bert, dank zij je CD opname die ik maanden geleden van je kreeg. Ik vond de muziek al mooi maar dit live optreden sloeg alles.
Ook onlangs meegezongen in the woods met Peter Cooper en Eric Brace zanger van Last Train Home.
Mission door van Eric staat op zijn CD. Weer veel succes uiteraard.
Eric er nog over gebeld. I send my handsome nephew over, especially for the girls. He nog veel plezier. Doe de groeten aan Eric en Susan en viva Kerrville.

bertg zei

Jelle,

Mooi dat je mijn raad hebt opgevolgd en naar de Wailin Jennys bent geweest. Hopelijk hebben jullie zo hard geapplaudiseerd dat ze volgend jaar terug komen. Ja je kan niet alles hebben helaas.
We zijn zeer nieuwsgierig naar morgen als we naar Kerrville gaan.
Gaan natuurlijk wel kamperen, en weinig slapen mag ik aannemen. Woensdag gaan we naar Eric en Suzan. Vrijdag neemt hij ons mee naar een huisconcert in Austin, waar en Shawn Colvin en het zoontje van Vanzandt ook optreden.
Groet uit de hills of texas.
Ook natuurlijk van Leonie

O, ja weet jij waar dat huisconcert van John Gorka is in oktober?