dinsdag, juni 17, 2008

Eten in de USA


Als je hier in een Family Diner gaat eten, krijg je de Basic American Cooking. Het eten dat Elvis ook zo lekker vond. Veel en vet. In zo’n Diner schommelen de dikbuikige gezinnen je voorbij. De porties zijn enorm. We blijven ons erover verbazen.

Als je de portie niet op kan, neem je de rest mee in een doosje. In een Steakhouse zat een donkere dikke dame een tafel verder een 16 ounce stuk vlees, patat en alle bijgerechten op te eten. Toch vroeg ze om een doosje. Daar ging de saus in die over was.

Een paar dagen geleden aten we in een Grieks restaurant. Er was een buffet voor $ 6.99. Opscheppen maar tot je omvalt. Wat er Grieks aan de honderd uitgestalde gerechten was, begrepen we niet.

Leonie zegt dat ze zich hier vol gooien. Het is eten om te eten. Veel smaak is er niet aan. En als ze gegeten hebben rekenen ze af en staan op.

Toch zijn er af en toe andere ervaringen. In Frederickburg aten we bij een Italiaans restaurant. Nog nooit zo’n goeie pasta gegeten! In Californie een paar keer heel erg goed. En natuurlijk in New Orleans is het eten geweldig.

Geen opmerkingen: