dinsdag, maart 04, 2008

Fietsen in Bangkok


Vandaag gefietst in Bangkok. Een door Amazing Bangkok Cyclist

(ABC) georganiseerde tocht. We waren met 12 deelnemers. Was gezellig. Wie zijn er ook zo gek om op de fiets te stappen in Bangkok? Natuurlijk allemaal Nederlanders. Degene die het organiseert en die waanzinnig goed de weg weet te vinden is trouwens ook een Hollander: Michael.

Dwars door de stad, door smalle stegen, over stoepen, tegen het verkeer in. Ook over een markt waar je alles wat leeft kan kopen. Kippen, ganzen, allerlei soorten fruit en groenten.

Daarna de rivier over met zo’n longtailboat en verder over betonnen paadjes met haakse bochten tussen de huizen en groente tuinen door. Bordje gebakken rijst en groeten gegeten.

Veel plezier gehad en veel gezien. Het zeker niet gezond om door deze stinkstad te fietsen, maar aan de overkant van de rivier is het heel fris en stil op vogelgeluiden na dan.

Leonie heeft nog een varaan gezien, maar toen ik op de plek arriveerde was het beest verdwenen. Een beetje Hollandse dag dus, wel met een internationaal tintje. “s ochtends Engels ontbijt (met spek, tomaat en ei), tussen de middag thais eten en vanavond met Jago Spaanse Tapas. Tapas die precies zo smaken als in Spanje!

Morgen vertrekken we naar AustraliĆ«. Het vliegtuig gaat heel laat tegen twaalf uur. We blijven dan ‘s middags lekker bij het zwembad hangen en gaan na het eten naar het vliegveld. Naar Perth is het slechts 2 uur tijdsverschil en dik 6 uur vliegen. Wel zagen we dat het nu 40 graden is daar in Perth. Hier in Bangkok is het een stuk aangenamer dik 30 graden en droog.

Natuurlijk zijn we hier weer veel te kort gebleven. Maar we zijn wel nieuwsgierig naar het volgende continent. En ach we komen hier gauw weer terug.

Geen opmerkingen: