zaterdag, maart 08, 2008

No problem


Hier in AustraliĆ« kan als je iets vraagt het altijd wel geregeld worden. Stel je een vraag dan krijg je als antwoord: no problem (mate). Zo gaat dat in AustraliĆ«. Een heel ontspannen en makkelijk land. Donderdag 2 dagen geleden zijn we aangekomen in Perth. Een merkwaardig vermoeiende reis. Voor de start een uurtje moeten wachten tot de laatste passagiers binnen waren. We vlogen met Thai airlines, met zo’n oude Boeing. Bij de start was er vlak naast ons een enorm lawaai te horen. Overal piepen en kraken als er turbulente was. Na aankomst eerst maar wat geslapen, vervolgens de stad in. We zitten midden in Perth centrum, in een hotel dat vol zit met rugby spelers. Lekkere plek, met winkels en lekkere restaurants om de hoek.

Gisteren de fietsen opgehaald waar we 2 weken op gaan fietsen. Ze zien er goed uit, onze tassen passen erop en we kregen er een mooie voortas bij. Vandaag op de fiets naar het strand. Dat is een kilometer op 15. Op en af dat wel. Het fietsen ging goed. Heel hoge golven. Van Leonie mocht ik er niet in. Zij werd natuurlijk weer geheel onderste boven gegooid, en werd behoorlijk ontkleed op het strand geworpen. Omgekleed en gedoucht bij de zeilvereniging (alleen voor leden).

Morgen vertrekken we met de fiets met de trein 200 kilometer naar het zuiden. Vandaar gaan we een aantal dagen fietsen. Nog geen idee hoelang het zal worden. Om te beginnen lekker langs de kust.

Er zijn maar weinig treinen die hier rijden. Onze trein rijdt maar 2 keer per dag. Het grootste deel van het openbaar vervoer is met de bus. Gisteren zijn we bij 4 loketten geweest voordat we een kaartje konden krijgen voor onze fiets. Als je weet hoe het werkt en waar het is, is het heel gemakkelijk. Als je het niet weet is het heel lastig om daar achter te komen.

Geen opmerkingen: