donderdag, maart 13, 2008

Shoulder or no shoulder that is .....

We hebben een paar dagen flink gefietst met heel mooi en warm weer. Hele stukken konden we over fiets/ wandelpaden fietsen dwars door duingebied. Mooi allemaal, strand na strand.
Maar dan kom je als fietser na het fietspad weer op de grote weg uit. Als de weg veel shoulder heeft (links van de streep veel ruimte), is het redelijk makkelijk fietsen, maar als de weg geen shoulder heeft, kan het behoorlijk lastig worden. Auto's rijden ook over een 2 baans weg al gauw 110 of meer per uur. Ook drie dubbele vrachtauto's. Als die langs je stuiven is het heel onplezierig fietsen.
We hebben nu een cottage met uitzicht op zee in Prevelly, en dat is weer vlak bij Margaret River.
We zijn hier een paar gebleven omdat ik een op mijn stuitje ben gevallen. Het gaat nu wel weer, maar gisteren kon ik helemaal niet fietsen. Ach dat krijg je als straf als je na een dag hard fietsen na een flink biertje nog even al fotograferend rotsen wil beklimmen.
Wat gedwongen rust dus. Niet zo erg omdat we vlak naast de dorpwinkel en een heel goed restaurant (reuze pizza's, maar ook eend en heel goede vis) zitten. En we hebben natuurlijk dat prachtige uitzicht.
De golven zijn hier meters hoog. Volgens de krant de hoogste van heel Australie. Magnifiek.
Net zijn we naar Margaret River gefietst waar we nu in het internet cafe zitten. Daar zitten trouwens nog enkele tientallen andere mensen. Net onze eerste (levende) kangaroes gezien. Sprongen zo bij het fietspad weg. En als je er hier eentje ziet dan zien je er meteen een hele hoop.
We zitten hier echt down under. Niet alleen het water in het gootsteenputje draait de andere kant op. Ook de zon. Zeg ik tegen Leonie, jammer dat we de zon niet in zee zien zakken vanavond, hij gaat onder achter die rotsen daar. Ja zegt ze jammer. Maar een half uurtje later zien we de zon toch in zee onder gaan. Dat ding draait hier gewoon precies ondersom.

5 opmerkingen:

mtb-schoorl zei

Hoi bert<
Gaat goed zo te zien. Ook leuk dat we eindelijk kunnen reageren!

MEL zei

Hallo allebei, klinkt heel prima wat jullie allemaal aan het doen zijn, wel voorzichtig doen hoor, zou zonde zijn als er iets mis gaat, als ik lees van 'bijna verdrinkingen' en valpartijen op rotsen.....:-). Heb je een foto gemaakt Bert van Leonie die half uitgekleed werd door de golven? Wel leuk voor hier op het werk....
groetjes en heel veel plezier gewenst weer! Marjon/AMC

Robin van Schijndel zei

Hi Bert,
Jullie nemen het er van, posts klinken relaxed en natuurlijk ver weg van bibliotheekverbouwingen, systemen en ander gedoe. En dat is goed. Met spoetnik hebben jullie wellicht wat meer exposure... Kortom een welkome afwisseling op onze blogs. Hou ons op de hoogte!
Gr Robin

edith zei

Hoi Leonie en Bert,

Wat een avonturiers zijn jullie toch!! Wat jammer dat je op je stuitje terecht bent gekomen maar wel een pizzatent in de buurt en op zijn tijd een koud biertje.
Mooie foto`s hebben jullie al laten zien en krijg zin om er bij te zijn.
Lieve groetjes van Ronald en Edith

Nieke zei

Morning allen,

Leuk, die reacties. Inmiddels gaat het alweer stukken beter met Bert, al fiets ik wel steeds voor hem uit,een natuurlijke reactie heb ik maar besloten.

Nieke (Leonie)