maandag, maart 31, 2008

Wave Rock


We zijn onderweg terug naar Perth. We waren in Albany aan de zuidkust. Mooie rotsen enorme stranden. Ruige kusten en kalme baaien. En wat helemaal lekker is geen vliegen! Hier willen we nog wel eens een paar maanden terug komen als we gepensioneerd zijn. Soms komt het nieuws heel dicht bij. Vorige week is een jongen uit Canada in Albany door een golf van een rots geslagen. Toen we 5 dagen later bij dezelfde rotsen een kijkje namen,zagen we zijn broer en een vriend met zwemvesten aan de zee af turen.
In het binnenland zijn we naar de Wave Rock wezen kijken. Om daar te komen moet je toch wel een 600 km omrijden. Waverock is een rots in de vorm van een enorme golf. Honderd meter lang en tientallen meters hoog. Freaky ding.
Hier in Albany zitten we in een soort Centerparkshuisje maar dan wel uit de jaren 50. Muren van ongesorteerd rode steen, bruine fineer overal, tegeltjes met afbeeldingen van pepermolens e.d.
Je komt op zo´n reis in allerlei huisjes en slaapplekken. Onderweg zaten we in Toodyay (spreek uit 2J) in een motelhuisje achter een oud hotel annex pub. Alles was gloednieuw en ongebruikt. We hadden 600 kilometer gereden en we lagen om 10 uur in bed te slapen. Toen ging het brandalarm af. Althans om de paar minuten hoorde je een korte snerpende piep. Nou daar wordt je wel wakker van. Kennelijk was de batterij leeg. Met halsbrekende toeren de batterij eruit gehaald. Blijkt dat ding ook nog aan het elektriciteitsnet te zitten, dus de piep ging gewoon door. Toch maar aangekleed en naar de pub. Ze zouden iemand sturen. 10 minuten later kwam er een oudere meneer met een trap en een nieuwe batterij. Er was echter een probleem. Hij was straalbezopen uit het cafe geplukt! Al eens een tomeloos dronken iemand op een huishoudtrap zien klimmen. Het was niet om aan te zien. We dachten elk moment dat hij eraf zou vallen. Uiteindelijk zijn we maar buiten gaan afwachten hoe het afliep. Na 10 minuten had hij de batterij verwisseld.
Morgen vliegen we vanaf Perth via Auckland naar Tonga. We zijn benieuwd!

Geen opmerkingen: