zondag, december 14, 2014

Koh Chang revisited


We zijn voor een derde keer op Koh Chang. Koh Chang is een eiland voor de ZO kust van Thailand. In de buurt van Cambodja. Je komt er met de bus van Bangkok in een uur of zes. Daarna met het veer en ten slotte in een open taxi naar je hotel.
De eerste keer dat we hier kwamen was 8 jaar geleden. We reisden toen met een rugzakje. We hadden niet de VIP bus, maar een slome bus waar voortdurend mensen in en uitstapten.En verbleven in een hippie resort op houten palen in een hutje met rieten dak. Zonder zwembad en andere gemakken. Beetje rondhangen,biertje drinken en naar zee staren met een paar andere Hollanders.

De tweede keer waren we er 2 jaar geleden. Na het huwelijk van Jago en Merritt. Met een soort collectieve huwelijksreis rond de kerstdagen. Een veel beter resort in een aardig huisje.
Heel knus zo met z'n allen ontbijten en rondhangen.

Nu is dan de derde keer. Voor een zacht prijsje in het best scorende hotel van Koh Chang. Voor het ontbijt ligt Leonie in het zwembad van 50 meter. 30 baantjes trekken. Het ontbijt is zoals het hoort bij een 5 sterren hotel. Veel te veel en veel te lekker, met absurd slechte Buisman koffie. Heerlijke niet te warme zee. Het is idioot stil in het dorp en het hotel. Heerlijk weer, bijna hoogseizoen en toch is het hotel voor driekwart leeg. Het is dat er een groep Russen is anders was het wel erg stil.
Als we zeggen dat het eiland zo veranderd is de laatste jaren, dan klopt dat wel een beetje. Maar mogelijk is onze manier van reizen nog meer veranderd. Ach genieten we doen we nog steeds gelukkig.

Geen opmerkingen: