maandag, juni 02, 2008

Een huisconcert in Austin


Vanaf Kerrville zijn we met Eric Taylor voor een huisconcert naar Austin gereden. Austin is de hoofdstad van de Americana muziek. Huisconcert? Het was eerder een villaconcert. Voor de deur is een ronde oprijlaan. Het huis is enorm groot, de huiskamer heeft een schoorsteen ter grootte van eentje uit een kasteel. Prachtig en tot in de puntjes ingericht. De studeerkamer hangt vol met opgezette beesten, waaronder een panter. De tuin is 3 hectare groot, met een zwembad van natuursteen, groenten, kruidentuin en de grootste vijgenboom die we ooit hebben gezien. Bill de gastheer is een dermatoloog en nog vreselijk aardig ook. Hij heeft Eric 25 jaar geleden horen spelen met Townes van Zandt en is een liefhebber sinds die tijd. Vanavond spelen JT van Zandt, de zoon van Townes, Eric Taylor en Shawn Colvin. Bill kent JT van het vliegvissen. Shawn komt wat later want haar dochter is jarig.

De catering (allemaal Cornelis Schuyt hapjes) wordt verzorgd door een ingehuurde kok en assistenten, buiten schenkt een barkeeper de drank in. De overige gasten zijn van die zelfbewuste, makkelijk pratende mensen. Een paar maken ons wel duidelijk dat dit huis ook voor hun begrippen uitzonderlijk is. Drie verschillende gasten willen wel met me op de fiets langs de koffieshops in Amsterdam.

Het concert is buiten. Prachtig! Heel mooie combinatie. Als JT een nummer van zijn vader speelt, pinkt Eric een traantje weg. Shawn ziet er moe en stressy uit, maar daar is bij het concert niets van te merken. Eric vertelt ook dit keer weer voordat hij een nummer zingt een verhaal. Het concert eindigt met “Prison Movie”. Op Leonies verzoek zingt Susan mee. Shawn zingt ook mee. Huisconcerten zijn meestal heel intiem. Dit huisconcert was intiem en groots tegelijk! Als we na afloop Bill bedanken, zegt hij: “it was a honour to have you here”.

Geen opmerkingen: